Americano

Czyli duża czarna kawa na bazie podwójnego lub potrójnego espresso. Nazwa Americano powstała podczas II wojny światowej, kiedy wojska amerykańskie wylądowały we Włoszech i żołnierze stwierdzili, że oni mają mocną broń, jednak mocnego espresso nie są w stanie wypić.  Kazali więc baristom dolewać  wodę do  małego espresso.  Ta czarna kawa może być wyśmienita pod warunkiem prawidłowego jej przygotowania. Oznacza to, że do 300ml miękkiej wody o temp 75 stopni dolewamy świeże podwójne espresso.

Używamy cookies, aby ulepszyć naszą stronę internetową. Pliki cookie wykorzystywane do podstawowej obsługi tej strony zostały już ustawione. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, których używamy i jak je usunąć, zapraszamy na stronę http://wszystkoociasteczkach.pl/polityka-cookies/ To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive Module Information