Espresso

Espresso ? klasyka pośród wszystkich metod przygotowywania kawy. Wbrew powszechnej opinii posiada najmniej kofeiny z wszystkich metod parzenia kawy. Wysoka zawartość olejków kawowych i frakcji aromatycznej  sprawia, że espresso jest intensywne w smaku, ale łagodne dla żołądka. Serwuje się go w małych, porcelanowych filiżankach. Do espresso podaje się wodę ? przed spróbowaniem naparu należy wypłukać kubki smakowe, aby wyczuć całą gamę aromatów. Ponieważ nasze  espresso ma tylko 35ml, woda ta świetnie uzupełnia płyny w organizmie. Podajemy ją w przeciwieństwie do innych kawiarni w dużych szklankach i jest całkowicie darmowa.

Espresso  jest bazą wielu innych napojów kawowych. Najlepsze espresso poznaje się po miodowo-orzechowym kolorze cremy z wyraźnie widocznymi pęcherzykami powietrza i cętkami, które powszechnie nazywamy ?tiger skin?. Jest to nic innego, jak delikatny pył powstały po ekstrakcji ziaren najwyższej jakości.  Jest to też wyznacznik, że espresso zostało prawidłowo zaparzone.

Używamy cookies, aby ulepszyć naszą stronę internetową. Pliki cookie wykorzystywane do podstawowej obsługi tej strony zostały już ustawione. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, których używamy i jak je usunąć, zapraszamy na stronę http://wszystkoociasteczkach.pl/polityka-cookies/ To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive Module Information